dilluns, 12 de maig del 2014

EXCURSIÓ A TARRAGONA

Muralla: Les muralles són la construcció més antiga de Tàrraco romana. Aquesta muralla ha patit moltes transformacions i hi podem veure les diferents pedres que s'hi van fer servir a cada fase de la seva evolució. Aquesta muralla és el resultat de vint-i-dos segles d'evolució. Aquesta muralla s'ha anat integrants dins de les èpoques medievals, modernes i contemporànies. 
En el seu procés s'ha pogut observar dues fases: 
-La primera: es tractava d'una muralla amb una amplada de 4 metres i 6 metres d'alçada. Formada per grans blocs irregulars de pedra. Estava reforçada amb torres que avui en dia en conserven tres: la de Minerva, la de Arquebisbe i la de Cabiscol. 
-La segona: La segona fase va consistir en una apliació de la primera muralla. La volien augmentar a uns 12 metres d'alçada i a 6 metres d'amplada. Aquesta segona muralla no estava reforçada amb torres. 


   


Temple: Aquest temple el van dedicar a August el qual va morir un any abans de la seva construcció. El motiu de que li dediquessin va ser perquè August va fer que Tàrraco fos la capital de la província Hispania Tarraconencis, durant molt de temps. El temple estava format per una façana de vuit columnes. Un temple així només es construïa a Roma i a les capitals de les províncies de l'Imperi. Aquest temple aconseguia una amplada de 27 metres, 35 metres de llarg i la seva altura era de 25 metres. A meitat del segle V, el temple es va destruïr i seguidament hi van construir l'actual catedral de Tarragona. 


Forum:  Es va construir l'any 70. El van construir on hi havia anteriorment una gran base militar i el van construir per tenir un gran centre per l'administració social i política de la capital. El circ i el forum estan connectats per alguns accesos. 



Pretorio:  És una torre que marcava l'entrada que permetia arribar al Fòrum provincial.








Amfiteatre: El seu origen es grec que significa "dos teatres" (amphi-dos-y theatros). És un gran edifici descobert. És de planta ovalada amb la duplicació de dos teatres, units per l'escenari, amb un espai central cobert de sorra. Van unir dos teatres per ampliar la zona d'actuació. 


CircEs va construir a finals del segle I d.C.Aquesta construcción està situada a dintre de les muralles de la ciutat i està ubicat al costat del fórum. S’hi feia carreres de carros de cavalls.


A la tarda, vam anar a veure una obra de teatre anomenada Miles Gloriosus, va ser molt divertida i tots vam riure molt. Els actors eren estudiants d'un institut d'Andalusia. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada