dilluns, 14 d’octubre del 2013

TERMES ROMANES

El seu origen: 

Les termes(thermae) es van convertir en una cosa fonamental per la societat romana, i més a l'època de l'imperi romà. Van agafar la idea dels banys públics del món grec. Es poden trobar restes termals arreu de l'antic imperi romà.

Estaven obertes a mig matí però els ciutadans hi anaven cap a la tarda, al acabar la feina, per relaxar-se.
Normalment estaven dividies per dues parts; una pes homes i l'altre per les dones, perquè no es barregessin l'emperador va fer horaris, pel matí i anaven les dones i per la tarda els homes. L'entrada era molt barata, així els pobres també hi podien anar. 






Parts de les termes romanes:


 - Apodyterium: Quan entraves era la primera sala que hi trobaves. Eren els vestidors. Allí els ciutadans es despullaven i deixaven la seva roba a vigilància d'un esclau. 




-Laconicum:  Era un bany principal de vapor. 

-Tepidarium: Era on es podien mullar amb aigua tèbia. Era una piscina interior, si no hi era els banyistes només s'assentaven a uns bancs.




-Caldarium: Era el mateix que tepidarium però amb aigua totalment calenta(40º). Tenia          almenys una banyera amb graons.




-Frigidarium: Hi havia una o diverses banyeres amb aigua freda.




Hipocaustum: Quan el forn anava escalfant l'aire passava a través del hipocaustum, una       cambra subterrània d'uns 60cm d'alçada.




Palaestra: sala per fer exercici. Seguient el model de la preparació física militar. Exercicis      que s'hi realitzaven:
cursa, llançament de javelina, lluita, llançament de disc, exercicis amb bosses de pedra, salt d'alçada, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada